kurumsal kimlik

Kurumsal Kimlik

Logo, Kartvizit, Tişört, Dosya

Bir işletmenin kurumsal kimliği, hedef kitlesi tarafından nasıl algılanmak istediğidir, müşterilerinin şirket markasından aldığı mesajdır. Bu mesajı sürdürmek marka tutarlılığı için önemlidir, böylece hedef kitleniz markanızı her zaman tanıyacak ve marka sadakatini koruyacaktır. Eski logolar şirketinizin trende ayak uydurmasında zorlanırken marka kimliğinizi güçlü bir şekilde devam ettirmek zor olabilir. Logonuzu ve pazarlama materyallerinizi uyumlu ve güncel tutmanız şirketinizin çağı yakalamasında ve müşteri ağınızı sürekli genişletmenizde sizlerin en büyük yardımcısı olacaktır.
Kurumsal Kimlik

Neler Sunuyoruz

Bize olan güveni önemsiyoruz. Müşterilerimiz işimizi iyi yaptığımız için bizi ve çalışmalarımızı seçiyor.

Kurumsal Kimlik Çalışmaları

  • Logo, Marka
  • Kurumsal Karakter
  • Kimlik Rehberi

Pratik ve Hızlı Çözümler

  • Hızlı Planlama
  • Çabuk Aksiyon
  • Net İletişim

Profesyonel ve Deneyimli

  • Geniş Hizmet Ağı
  • Yılların Deneyimi
  • Hedef Odaklı

İletişime Geçin

Siz de Arşipel Art Project ile çalışmak istiyorsanız iletişime geçin, tekliflerimizi değerlendirin.

Nasıl Çalışıyoruz?

İşletmenizde başarıyı ne sağlar?

Son araştırmalara göre cevap, güçlü bir kurumsal kimlik. 720 yöneticinin katıldığı bir ankette, daha güçlü bir kimliğe sahip olduğu düşünülen şirketlerin, olmayanlardan %25 daha iyi performans gösterdiği gözler önüne seriliyor.

Apple, BMW ve Coca-Cola markalarını ele alalım. İsimlerinden bahsettiğiniz anda aklınıza markaların kendi logoları geliyor. Benzer şekilde, tek başına bile olsa, bir yazı tipini, sosyal medya gönderisini veya reklam panosu reklamını markalarla eşleştirmeniz olasıdır. Bunun nedeni, bu markaların titiz planlama ve dikkatlı uygulama yoluyla izleyiciler tarafından tanınan ve hatırlanan güçlü bir marka kimliği oluşturmak için kurumsal kimlik unsurlarının bir araya gelmesini sağlayan tasarımları kullanmalarıdır.

Bu kadar güçlü bir kimlik oluşturmak kuruluşunuzun başarısını yükseltecektir.

Kurumsal kimlik, tüm bir işletmenin, etkinliğin, müzik grubunun görsel algısıdır. Belirli bir hizmet veya ürünün tam hikayesi olan markalaşmadan, görsel unsurlardan arkasındaki hikayeye ve pazardaki konumuna kadar farklılık gösterir.

Kurumsal kimlik, kurumsal logolardan yazı tipine, etiket satırına, görüntülere, renk paletine ve ses tonuna kadar kuruluşunuzun genel yüzünü temsil etmek için seçilen tüm görsel unsurlardır. Kurumsal kimlik kırtasiye, ambalaj, üniforma, ticari ürün, broşür veya çevrimiçi kampanyalarda gözle görünür bir şekilde belirgindir.

Kurumsal kimlik tasarımı, tüm bu çeşitli şirket görsellerini ve bunlara giren özel tasarımı oluşturma sürecidir. Bu, bir ürün veya hizmete ve değerlere bağlı olmasa da, yine de kuruluş için belirleyici bir faktördür ve bu nedenle kuruluşun kim olduğunu temsil etmektedir.

Arşipel Art Project olarak kurumsal kimlik çalışmalarımızda tarzımızı, müşterilerimizin önceliklerine göre şekillendiriyor, uyumlu bir şekilde çalışarak en iyi tasarımları, kimlikleri, markaları oluşturmak için çalışıyoruz. Geniş hizmet yelpazemiz sayesinde markalaşmanızda gelecekte atabileceğiniz adımları da düşünüyoruz

Süreçlerimiz genelde:

  1. Tanışma
  2. Firma, kişi, etkinlik, ürün tanımı
  3. Markayı İçselleştirme
  4. Renk paleti, logo, görsel, yazı karakteri oluşturulması
  5. Düzenlemeler
  6. Kurumsal Kimlik Kılavuzu
  7. Teslim

adımlarından oluşmaktadır. 

Kurumsal Kimlik Tasarımı Neleri Kapsar?

Logo

Bir logo, kurumsal kimliğin grafik öğelerinin en belirginidir . Öne çıkan bir görsel işaretçi olarak, şirketinizi anında tanımlamak üzere tasarlanmalıdır.

Örneğin, Apple’ın ısırılmış elması, Google’ın renkli yazısı ve Twitter’ın mavi kuşu, tek bir görsel öğeyi organizasyonun markasının tüm değerleriyle anında uyumlu hale getirir.

Güçlü bir kurumsal logo , yukarıda belirtilen durumlarda olduğu gibi, bir kuruluşu işletme olmaktan kültürel bir simge olmaya bile götürebilir.

Yazı Tipi

‘Bir resim bin kelimeye bedeldir’ derler, ancak kurumsal kimliğin temel unsurlarından biri olan tipografinin size, yazılı kelimenin stili, şekli, ağırlığı ve aralığının da çok şey söyleyebileceğini hatırlatmakta fayda var.

Yazı karakteri, daha ilk kelimeyi okumadan sıcak ve samimi, zarif ve lüks ya da cesur ve otoriter olabilir.

Tipografik tarz, e-postalarda, sunumlarda, sözleşmelerde, e-posta imzalarında, broşürlerde, kırtasiye malzemelerinde, ofis tabelalarında ve daha fazlasında görünen kurumsal kimliğinizin en geniş kapsamlı unsurlarından biri olabilir. Bu nedenle, yazı karakterinin kurumunuz için uygun olması hayati önem taşır.

İster istikrar ister modernlik çağrıştırıyor olsun, kuruluşun kim olduğunun doğru bir yansıması olmalıdır. Her şeyden önce, tür seçiminin okunaklı, net olması ve farklı dijital ve baskı platformlarında çalışması gerektiğini unutmayın.

Görüntü

Kelimeler kadar görseller de kurumsal kimliğin güçlü unsurlarıdır . Fotoğraf ve illüstrasyonların sahip olduğu uyumlu his aracılığıyla işletmeniz en iyi şekilde temsil edilir.

Fotoğraflar veya çizimler, duygusal mesajları iletmek için idealdir. Görüntüler bilişsel olarak daha hızlı işlenir ve beynin ilk önce deşifre etmesi gereken yazıdan daha iyi hatırlanır. Marka değerlerini aktarırken görsel dil bu nedenle büyük önem taşır. Tutarlı bir resim stili, markanın algılanmasına önemli ölçüde katkıda bulunur; buna Kadraj, perspektif, renk iklimi, alan derinliği, arka ışık vb. gibi stiller dahildir.

Tasarıma bağlı olarak, görüntü stili, markanın ilişkilendirilmek istediği çok çeşitli duygu ve izlenimleri iletebilir. Örneğin, ulaşılabilir mi, arkadaş canlısı mı? Yoksa sinirli, modaya uygun, kışkırtıcı mı? Güvenilir, hassas, yenilikçi? Özel, yüksek kaliteli, sofistike? 

Marka tasarımı ve tonalite ile birlikte görüntü stili, markanın karakterini ve konumunu ilk bakışta gerçek anlamda aktarır.

Kurumsal Kimlik Kılavuzu

Kurumsal kimliğinizin tümüyle oluşturduğunuzda , başarılı elde etmesine yardımcı olmak için bir dizi ayrıntılı stil yönergesine ihtiyaç vardır. Kurumsal kimlik kılavuzu veya kurumsal kimlik tasarım kılavuzu olarak da bilinen rehberler, marka kimliğinizin tüm bireyler tarafından tutarlı bir şekilde uygulanmasını sağlar.

Yönergeler, farklı görsel varlıkların nasıl ve ne zaman kullanıldığını tam olarak özetlemelidir; bu nedenle, kullanım alanlarını tanımlamanız gerekemektedir. Örneğin üçüncü taraf e-posta görselleri, sosyal medya kapak resimleri, e-posta imzaları, kartvizitler, antetli kağıtlar… Herhangi bir yanlış yorumlamayı önlemek için “yapılması ve yapılmaması gerekenler” olarak görsel örneklerini eklemek hataların önüne geçmekte yardımcı olacaktır.

Dünyanın her yerinde olmasa da Türkiye'de uyum içinde 120+ kişi ve kurumla çalıştık, çalışıyoruz.